שאלות נפוצות

לפניכם מספר שאלות נפוצות ביותר בתחום טיפולי השיניים – לחצו על השאלה להצגתה במלואה:

שן אשר טופלה בעבר הרחוק (מספר שנים) בסתימה החלה לכאוב בהדרגה יותר ויותר. הדיאגנוזה ע”פ רופא השיניים טיפול שורש הכולל מבנה וכתר. 

כיצד “מתדרדר” מצבה של השן שהיתה “מגובה” בסתימה ? 

מחלת העששת הינה גורם בולט להרס שן. לעיתים קרובות בסתימות גדולות (עמוקות) עצם השן כבר פגועה ע”י טוקסינים (חיידקים) של מיקרונים וקיימת האפשרות שגם לאחר מספר ימים כאב יופיע בשן. הרופא המטפל מיידע על החשש שהעששת העמוקה עלולה להחמיר את המצב ובלתי נמנע יהיה טיפול שורש ושיקום עתידי הכרוך בכך.

לפני 4 שנים נעשו בשיניי הקדמיות מספר כתרים על מבנה יצוק, כל השיניים מגושרות. לאחר מספר שנים נהיה ריח לא נעים מתחת לגשר, אף לאחר צחצוח. מה ניתן לעשות? 

לריח לא נעים מחלל הפה ייתכנו מספר גורמים, אפילו טיפול לקוי בשיניים אחרות הלא קשורות לכתרים או לגשר. רק לאחר אבחון ובדיקה יסודית ניתן לאבחן את מקור הליקוי והחלטה על מהות הטיפול הייעודי.

עד כמה כואב תהליך השתלת שיניים? ומה סיכויי ההצלחה של השתלות?

ניתוח השתלת השיניים נעשה בהרדמה מקומית והפציינט אינו מרגיש כאב כלל בעת הטיפול. לאחר מכן ובהתאם להוראות הרופא המטפל, יש ליטול כדורים נגד כאבים ואנטיביוטיקה. סיכויי ההצלחה הינם גבוהים למדי, כ-97%. המחלות הכרוניות עלולות להוריד את הסיכוי להצלחה מלאה, אם זאת בדיקות הנערכות טרום הטיפול עוזרות לצפות את אחוז הסיכויים לפני הטיפול עצמו.

באחת משיניי הפה נעשה טיפול שורש, בן 7 שנים, האם לבצע כתר חרסינה על שן זו והאם יש לבצע חידוש טיפול שורש? 

במידה ואין כאבים בשן הנדונה ובצילום שיניים ניתן לאבחן שאין דלקת, אין צורך בחידוש טיפול שורש וניתן יהיה לבצע כתר חרסינה. אם זאת חשוב לציין שיש לעבד כל מידע אודות השן ע”פ בדיקה במרפאה, לפני החלטת ביצוע.

האם נכון לבקר אצל רופא השיניים אחת לחצי שנה? 

בהחלט כן. ביקורת שיגרתית כל חצי שנה כוללת בדר”כ זוג צילומי נשך, אבחון למניעת חורים והתפתחות חורים חדשים ובעיות וליקויים אחרים בהם יש לטפל בזמן. כמו כן ביקור אחת לחצי שנה להסרת אבנית אצל השיננית/רופא השיניים.

עולם הפרסום דואג ליידע אותנו על חשיבות לעיסת מסטיק למניעת עששת, האם רפואת השיניים אכן ממליצה על “טיפול” מסוג זה?

עששת יכולה להימצא בחריצים האנטומים של השיניים ובמקומות הקשים לניקוי. מומלץ לאחר האוכל להשתמש בדרכי ניקוי יעילות יותר כמו חוט דנטאלי, מברשת שיניים, ניקוי במי פה וכד’. שימוש במסטיק כעזר מישני בלבד.

Chair side – שהמטופל יושב בכיסא הדנטאלי.
Economical – חסכוני (גם עבור הרופא וגם עבור המטופל).
Restoration – שחזור.
Esthetic – אסתטי – השחזור הינו בצבע השן וללא חיזוק מתכתי.
Ceramic – חרסינה.

שאלות נוספות

שלום רב! קראתי את הכתבת פרסומת על תותבות נסתרות , האם אתם מבצעים גם עבודות מסוג זה?

– ברפואת שיניים אין מוסג כזה תותבות נסתרות. קיים מספר רב של סוגים תותבות שונים, במרפאות שלנו מתבצעות כל סוגים של עבודות של תותבות נשלפות.יכול מאוד להיות שבפרסומת הייתה כוונה לתותבות אנטי-אלרגניות , שמיוצרות מחומר פלסטי שקוף , לכן נראות באמת כמו נסתרות , אבל אנו ממליצים למטופלים שלנו להתאים תותבות מסוג שקוף אך ורק אחרי יעוץ רפואי מוסמך.

לפני כמה שנים עסו לי סתימה גדולה על שטח לעסי.שלשום השן הזאת התחילה לכאוב.הגעתי לרופא שיניים שלי ונאמר לי שיש צורך בטיפול שורש,מבנה+כתר בשן הזאת. איך זה יכול לקרות עם שן שיש בה סתימה.

– ככל הנראה בשן הזאת ביצעו סתימה בשל עששת עמוקה. וסיבה של כאב חוזר יכול מאוד להיות עששת חוזרת.לעתים קרובות קורה בסתימות גדולות (עמוקות) עצם השן כבר פגועה על ידי טוקסינים (חיידקים) של מיקרונים ואפילו כבר אחרי מספר ימים יתכן הכאב בשן זאת. בזמן הצילום רנטגן דלקת יכלה להיות קטנה יותר מאשר בתוך השן עצמה. לכן לפעמים קורה שרופא סם סתימה מאוד קרוב מעצב השורש מה שיכול לגרום לאי נעימות זמנית ו\או החמרת כאב בעתיד הקרוב. במצבים האלה אנו מזהירים ומידעים את המטופל שעששת עמוקה ומנסים להציל שן ולמנוע טיפול שורש ושיקום עתידי.

אני אף פעם לא טיפלתי באבנית השיניים. בלסת התחתונה מקדימה ומאחור יש אבנית וכתוצאה מכך אחד השיניים מתנדנדת,האם ניקוי אבן יכול להזיק לי ?

– ניקוי אבן מקצועית מהווה הורדת אבן תת ועל חניכי. אנו משתמשים במכשיר אולטרא קולי (סקילר) וווים מכנים . התהליך הזה חסר כל כאב ונזק ואך מומלץ כטיפול תקופתי.אחרי ניקוי אבן כדאי לערוך מספר טיפולים נדרשים לריפוי חניכיים על מנת להוריד את הדלקת הנאותה. כל הטיפולים הנ”ל ניתנים במרפאות שלנו . נשמח לראותכם בין מטופלינו. 

“לפני 4 שנים עסו לי מספר כתרים על מבנה יצוק בשיניים קדמיות. כל השיניים מגושרות. לאחר מספר שנים מתחת לגשר נהיה ריח לא נעים אפילו לאחר צחצוח. מה עליי לעשות?

קודם כל אנו מאוד ממליצים להגיע למרפאת שיניים. רק לאחר בדיקה ואבחון רב ניתן להבין מה הוא מקור התלונה.יכולות להיות מספר סיבות לריח לא נעים מהפה , אחת מהן – טיפול בשניים אחרות לגמרי לא קשורות לגשר הזה.

אני בן 21 . תעזרו עם תשובה למה שיניים מפסיקות לכאוב אחרי שאני שותה מים קרים? אני מקבל כדורים נגד כאבים אך ללא תוצאה. אם אני לא שותה מים קרים שן מתחילה לכאוב מחדש.

– הסימפטומים שאתה מתאר דומים למקרה של דלקת מוגלתית חריפה . ביקור באחד המרפאות שיניים ימנה אותך מסבל ובעיות עתידיות.

היה לי טיפול שורש. אני מעוניין בכתר על שן הזאת. רופא אמר שבשן הזאת יש תהליך דלקתי , ויש צורך בחידוש טיפול שורש אבל ללא אחריות ב 100% על זה. אחרי זה שמו לי תרופה בשן וזה כאב מזה יומיים ואחרי אותם יומיים נרגע. אני מאוד מוטרד מזה שלא נותנים אחריות על כזאת עבודה , אני שלמתי לא מאט כסף. מה עליי לעשות ?

– אדון נכבד, קשה מאוד לענות על שאלתך בלי לראות צילומים לפני הטיפול וחוסר מודעות על מה נעשה . אבל לפי התאורך כאב אחרי חידוש טיפול שורש קורה , זה שהוא פוחת זה סימן טוב . לפי הסטטיסטיקה יש %70 הצלחה של חידושי טיפולי שורש. אנו מצעים לך להעביר עלינו את הצילומים לכתובת דוא”ל … נסמך לעזור לך.

למה תותבת עליונה גורמת לי להקאות ?

בחלק האחורי של תותבת יש קו, שעובר בין חך קשה וחך הרח, נמצאים תאי עצבים .שאחרי גירוים מתרחשת תופעת הקאות. ההכנה של תותבת שלמה דורשת מרופא המבצעה מיומנות רבה וידע בשיקום הפה. רוב הרופאים שלנו בעבר תפקדו כטכנאיי שיניים . פנו עלינו ונשתדל לעזור.

לפני 3 ימים עקרו לי שן בינה הרופא עבד על העקירה במשך 45 דקות וגם השחיז. כבר 3 ימים יש לי כאבים חזקים בכל לסת תחתונה ואני גם לא מצליחה לפתוח את הפה, השאלה האם הרופא עשה משהו לא תקין במהלך עקירה  ?

ככל הנראה היה לך עקירה כירורגית של השן בינה, בדרך כלל עקירה שכזו חייבת חלוקה של השן לכמה חלקים. הכאב יכול להיות קשור לדלקת או מהסתבכות . כדי לבדוק את הבעיה לעומק אבקש לפנות לאחד מהסניפים של המרפאות שלנו ונשמח לתת לך מענה לגבי כל שאלה או בקשה.

שלום, כבר 5 שנים אני מרכיבה שיניים תותבות, בפעם האחרונה כש הייתי אצל הרופא הוא עשה לי ריפוד ומאז אני מרגישה יותר נוח עם התותבת העליונה אבל התותבת התחתונה זזה לי ולא נוח לי לאכול. שמתי לב שאתם עושים תותבת על בסיס ריפוד רך, מה זה ואיך זה מתבצע בפועל?

כן אנחנו מבצעים תותבות מסוג זה, אבל זה לא תותבת גמישה אלא תותבת רגילה מבוססת על ריפוד רך, זה מאפשר לנו לתת לטובת לסת תחתונה אחיזה יותר טובה והפחתה של הלחץ על הרקמות רכות של הלסת. חשוב מאוד בלקיחת מידה בשביל התותבת להתייחס בחשיבות רבה למבנה האנטומי של חלל הפה.

סגירת השיניים שלי לא נכונה, כלומר הלסת התחתונה בולטת החוצה. האם הברקטים יוכלו לעזור לי, ולסדר את הבעיה של בליטת הסנטר החוצה ?

יישור שיניים במרפאות שלנו מתבצע על ידי רופא אורתודנט. ישור שיניים זה טיפולים שמתארך לתקופה ממושכת וישור עצמו מתבצע בעזרת תהליכים ושיטות שונות. הכול תלוי בחומרת המקרה ספציפי לכול בן אדם, תלוי גם בגיל של המטופל והשיטות שנבחרו לאישור שיניים.

באיזה משחה עדיף להשתמש כדי למנוע דלקת חניכיים ?

בחירה של המשחה זה שלב חשוב והמבחר עצמו תלוי בכמה פרמטרים. חשוב לקחת בחשבון את המצב של הרקמות הקשות של השיניים,מצב של רירית הפה, רמת דלקת בחלל הפה. משחת שיניים וגם מברשת שיניים מותאמים לכל אדם בפרט, ועדיף לעשות את הבחירה ביחד עם השיננית. הרופא צריך לבדוק את המצב החניכיים, יבצע את הטיפול הדרוש ויבחר את המשחה ואת המברשת הכי מתאימות לך ואם יראה מצב של דלקת חניכיים יבצע את הטיפול הדרוש לכך.

האם כל הפרסומות הקשורות לשימוש במסטיק נגד עששת, מה אתה כרופא שיניים יכול להמליץ כדי לשמור על השיניים הבריאות, כש אין באפשרותי להשתמש במשחת שיניים, לדוגמה מקום העבודה, אצל האורחים או בכל מקום אחר ?

עששת יכולה להימצא בחריצים האנטומים של השיניים ובמקומות הקשים לניקוי. מסטיק מומלץ לשימוש לאחר האוכל הוא מסייעה לנקות את השטח לעסי של השן, אבל מקומות אחרים של השן לא. בשביל זה קיימים שיטות ניקוי אחרות, כמו חוט דנטאלי ופלוס. בגלל זה אפשר להשתמש במסטיק רק כעזר משני.

– ניתוח השתלת שיניים עושים עם הרדמה מקומית, בזמן הניתוח הפציינט לא מרגיש שום כאב.אחרי השתלות שיניים ניתן לקחת כדורים נגד כאבים, ואנטיביוטיקה. השתלות שיניים פתרון מעולה למקרים שאין ברירה ו אין אפשרות לעשות גשר חרסינה, השיקום מכפה על כל ה”סבל” שעברו הפציינטים. עתידי ואסתטיקה שניתן להשיג בעתיד לגבי סיכוי הצלחה של השתלות שיניים. אחוז הצלחה היום נחשב לאחוז גבוה כ 97% המחלות כרוניות יכולים להוריד את הסיכוי, בדיקות שלפני השתלות שיניים עוזרים לנו לצפות מה אחוז הצלחה עוד לפני הטיפול.

אני רוצה לדעת למה כל כמה חודשים יש לי אבנית בשיניים וריח רע מהפה ?

– שלום הצטברות אבנית בשיניים באמת יכול להוביל לריח רע מהפה. האבנית מצטברת במקומות שאין להם גישה נוחה ע”י מברשת שיניים, יומיים הראשונים במקומות האלו מצטבר רובד דנטלי לאחר מכן הוא נהפך לאבנית שכבר לא ניתן להורידו ע”י צחצוח שיניים רגיל. אבנית בשיניים גורם לדלקת בחניכיים ו נסיגת של העצם. הרופאי שיניים ממליצים פעם בחצי שנה להגיע לניקוי אבנית ו לשימור על היגיינה בחלל הפה.

שלום יש לי בשן טיפול שורש ומבנה כבר 7 שנים, זה נכון שבשביל לעשות כתר חרסינה אני צריכה לעשות חידוש טיפול שורש ?

-שלום רב קשה מאוד לענות על שאלה שלך עכב כך שאין לנו מספיק מידע לגבי מצב של השן שלך. אם אין לך כאבים באותה שן ו בצילום שיניים נוכל ליראות שאין דלקת, אין שום צורך בחידוש טיפול שורש ותהיה אפשרות לבצעה את הכתר חרסינה בשן הזו.

למה רופא שיניים שלי אמר לעשות מבנה אחרי טיפול שורש ולא סתימה רגילה ?

אחרי טיפול שורש יש לעשות מבנה על מנת להשלים את כל הקירות החסרות של השן. המבנה שומר על השן בפרק זמן קצר ויכול להיות בסיס טוב לשיקום עתידי ע”י כתר או גשר חרסינה.

שאלה האם זה נכון שצריך לבקר אצל רופא שיניים כל חצי שנה ?

כן זה נכון , חייבים להגיעה לביקורת שגרתית כל חצי שנה שבד”כ כוללת זוג צילומי נשך, כדי לבדוק שאין היתפחות של חורים חדשים ובעיות אחרות בכדי לטפל בהם בזמן , כמו כן מומלץ מאוד להגיעה לשיננית כל חצי שנה להסרת אבנית.

יצירת קשר

אנא מלאו את הטופס ונחזור אליכם בהקדם האפשרי

טלפון למקרי חירום
שירותי המרפאה
המיקום שלנו
שאלות נפוצות
שרות לתושבי חו"ל
דילוג לתוכן